Beste vrienden, dierbare familieleden, geachte bezoekers van onze blog,

De tijd staat niet stil.  Over 1 week vertrekken we met z’n vijven naar Zambia om daar 3 jaar te gaan wonen en werken.  Toch zijn die duizenden kilometers die ons fysiek scheiden niet langer een hindernis om direct contact te houden.

Tijdens ons vorig verblijf in Benin, ondertussen 6 jaar geleden, was het internet nog iets dat verliep via een telefoonlijn waar we enkele minuten per dag toegang toe hadden.  Af en toe lag het telefoonverkeer in het hele land stil waardoor de communicatie plots wegviel.  Dat was nog de tijd dat je volledig, zowel letterlijk als figuurlijk geïsoleerd kon leven.

Maar deze tijden zijn voorbij.  We vertrekken naar Zambia en aldaar is er mobiel internet, heeft iedereen een GSM (of 2 of 3) en zullen we kunnen skypen met het thuisfront.  Deze blog wil dan ook de link zijn met de thuislanden.  Het is onze intentie om jullie regelmatig op de hoogte te brengen van ons wedervaren in Afrika.

8 gedachten over “

 1. Tja, Netter is inderdaad niet echt hip meer, maar voor jullie kan dat toch geen probleem zijn op zijn Afrikaans? De juiste personen begroeten in de juiste volgorde en vooral eerst vragen hoe het ermee gaat vooraleer je van wal steekt zeker? Wij volgen met argusogen jullie verhalen en wensen jullie heel veel succes! PS: Heleen jij boft maar, binnen twee dagen ben je weeral wat wijzer!! Proficiat alvast…;)
  Groetjes, Griet.

 2. Eén troost voor de vele kilometers die ons scheiden: de heerlijke schrijfsels als zalf voor de ziel … We genieten er keer op keer van.
  Tot lezens,
  Nele

 3. Maarten en Heleen,
  Mijn petje af voor jullie moed en doorzettingsvermogen! Wij zijn benieuwd naar jullie avonturen en volgen jullie op de voet!
  Inge en co

 4. Heleen, waar is de tijd…ja toen je mama en ik onze eerste baby verwachtten zoveel jaren geleden. Wat worden wij oud,( jij nog niet hoor!) ik ga je leeftijd hier niet verklappen … alhoewel, nog jong hé.
  Alvast een heel gelukkige verjaardag morgen en ik volg jullie verhalen, fijn om te lezen!

  Lisette

 5. Fantastisch om jullie verhalen te kunnen volgen. Leuk te horen dat Kasper en Hannah het al goed stellen!! Ze boffen daar in het schooltje met onze 2 superlieve knappe belgjes. Hou mij op de hoogte als Thomas zijn ‘tutje’ kan missen:)…
  Succes allemaal.
  groetjes, Anja

 6. Beste familie Van Mieghem
  Hier rechtstreeks vanuit het zenuwcentrum van spoed AZ Nikolaas, zonder mooie vergezichten, heel veel groetjes.
  Leuk om jullie verhalen te horen!

  veel groetjes

  Sven en collega’s

 7. Beste Maarten en Heleen,

  Onze dochter Jojanneke heeft ons geattendeerd op jullie verhalen. Heleen kan de (voor ons wel herkenbare) belevenissen vlot en humoristisch beschrijven.
  Ik heb diep respect voor jullie missie en inzet. Het is voor ons witneuzen niet eenvoudig om de Afrikaanse inborst te begrijpen. Steven van de Vijver heeft het zo mooi beschreven:
  “De inwoners van Baraka (plaatsje in Congo) lijken van elastiek, zowel fysiek als mentaal. Taai, sterk en veerkrachtig. Het elastiek is lastig te vormen of te plooien en tot frustratie van degene die dat probeert, gaat het in elke situatie vanzelf weer terug naar de ideale uitgangspositie: volledig ontspannen.
  Vergeleken met hen ben ik van hout. Hard, stug en vol splinters. Redelijk gemakkelijk in de gewenste staat gevormd, en vervolgens dienstbaar en betrouwbaar. Maar de vorm is statisch en als de situatie verandert en het hout eenmaal breekt, lijkt het niet meer hersteld te kunnen worden.”

  Sterkte met jullie mooie werk.
  Jan Cees Rutgers

  p.s. misschien ken ik wel een oplossing voor de zorg van de kinderen na het vertrek van oma Lieve. NIet voor niets heeft Jojanneke de bijnaam ‘super nanny’ 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s